Sam van Dalen

BOEK LANCIA DIALOGOS THESIS

50

,-

Origineel Dealer boek Lancia Dialogos

In 1998 presenteerde Lancia op de Motorshow van Turijn de Lancia Dialogos. De Diàlogos is ontworpen door Lancia's in-house Centro Stile onder chief designer Mike Robinson die het concept omschreef als een futuristisch design, een next generation auto met daardoorheen stijlen uit het verleden.

De auto is nooit in productie genomen maar heeft wel in grote lijnen gediend als basis ontwerp voor de Lancia Thesis die 3 jaar later uit kwam. In 2001 werkte ik nog bij Fiat Alfa Romeo Lancia dealer Pouwels Deutekom toen mijn werkgever wild enthousiast terug kwam van een bezoek aan Lancia in Italië. De Lancia dealers werden door de fabriek uitgenodigd in Italië en maakten in een 3-daagse trip kennis met de Thesis. Lancia liet zich van zijn beste kant zien. De mannen en vrouwen werden in de Thesis door Rome gereden, gingen in de beste tenten eten en werden volledig in de watten gelegd. Lyrisch kwam hij terug. Dit gaan we verkopen! Het was ongekend! Helaas werd de Thesis nooit een succes. Op een dag had ik er een bijna verkocht aan een hele leuke klant van mij die nu 23 jaar later nog steeds klant is. Toen we bijna zover waren de deal te sluiten kwam hij bij me langs op de zaak langs en moest me toch iets vertellen. Zijn neef was namelijk ook Lancia dealer en mijn klant vond dat nadat hij nu al drie auto's bij mij had gekocht het nu toch ook wel een keer netjes zou zijn een auto bij zijn neef te bestellen. Hij kon er eigenlijk niet onderuit. Aha, zei ik. Maar waar besteld uw neef die auto eigenlijk, want als ik mijn huiswerk goed heb hij is hij voor Lancia geen hoofddealer?

Dat was een goede vraag.

Ik belde de garage op en vroeg ze of ze hem bij mij wilden bestellen. En dat deden ze! Toen de auto drie maanden later geproduceerd was brachten we de Thesis naar Leeuwarden alwaar hij door de garage werd afgeleverd aan onze gezamenlijke klant. Zo had ik toch een Thesis verkocht.

Nog steeds komen wij af en toe echte Thesis fans tegen. Ze zijn er. En als je Thesis fan bent, dan bast dit boekje in je collectie.

No items found.

Kopen?

Bel direct: 0226-741741

Openingstijden

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

Formulier

Grazie mille,
We nemen contact op na de siesta!
Oops! Something went wrong while submitting the form.