Sam van Dalen

FERRARI 575 carbon seats (SOLD)

0

,-

Ferrari 575 / 575 Superamerica / F430 Carbon seats (SOLD)

Originele Ferrari 575 Carbon seats in prachtige staat. Uiterst zeldzaam en een kleine kans dat u deze nog een keer tegen gaat komen. Maat large.

Deze stoelen zijn geleverd in de 575M, de 575 Superamerica en de Ferrari F430. Deze werden in de tijd voor Ferrari geproduceerd door Sparco. De produktie stickers zijn nog op de onderzijde aanwezig. De staat is ultiem. Het enige dat u er op aan zou kunnen merken is dat er op één van de stoelen op de achterzijde een klein oppervlakkig krasje in het carbon zit.

Mijn afwijking om naar dit soort stoelen te zoeken is ongeveer in 2016 begonnen. In 2015 kocht ik mijn eerste eigen Ferrari. Een zilvere 575 Maranello. Die heb ik nu nog steeds. Ik kocht hem met de standaard zwarte stoelen, maar het liefste had ik hem met de carbon schaalstoelen. Omdat deze schaalstoelen alleen als optie geleverd werden (zelfs in de Superamerica en in de HGTC was waren ze niet standaard) zijn ze maar zeer zelden verkocht en door de schaarsheid komen ze ook nooit te koop. Auto's als dit worden bij schade altijd weer hersteld dus een set carbon stoelen hou je nooit over. Maar ik gaf niet op. In het begin keek ik af en toe. Misschien één keer in de maand, of één keer in de twee weken. Ik zocht dan alles af, Ebay duitsland, Ebay Amerika, de Engelse sites. Het werd op een bepaald moment wekelijkse routine, maar nooit kwam er iets voorbij.

In 2018 ging ik op een ochtend naar de sportschool en keek ik nog nèt even voor ik de deur uit ging op het net. Het gebruikelijke rondje, en daar... op Ebay in Duitsland stonden ze in de veiling... Een set blauwe 575 Carbon stoelen uit een Superamerica. De veiling liep binnen een uur af. Nu ging het gebeuren! Ik achterhaalde het telefoonnummer van de koper en belde hem op. Kan ik ze kopen voor de veiling uit? Ehh, ja dat kan, hoeveel wil je er voor geven? Ik deed hem een bod van 10.000 euro. Top, zei hij. Ik haal ze nu uit de veiling. 5 minuten later belt hij me terug. Ik heb slecht nieuws, zei hij, je kan bij Ebay het item niet meer offline halen in de laatste uren voor de veiling. Dat is beveiligd. Ze zijn ingebracht in de veiling en deze gaat nu sowieso door. Maar ik wil het volgende met je afspreken, zei hij... Je biedt gewoon mee in de veiling tot het hoogste bedrag, ook al gaat dit over de 10.000 euro heen, en je zorgt dat jij de hoogste bieder bent, wat er ook gebeurd. Dan win jij de veiling, en na afloop annuleer je dan je aankoop en dan beloof ik je dat wat het hoogste bedrag ook is, jij ze krijgt voor het afgesproken bedrag van 10.000 euro. Dat doen we! Zei ik.

In plaats van naar de sportschool bleef ik op de zaak en een uur later ging de veiling lopen. Ik heb meegeboden tot ruim 14.000 euro om de hoogste te kunnen zijn.

Na de veiling belde hij me op en hield zich aan zijn woord. Ik annuleerde de order, hij stuurde zijn adres, ik reed naar Frankfurt en ik mocht ze voor 10.000 euro ophalen. Daar aangekomen bleek hij het complete interieur van een Superamerica te hebben liggen. Ik heb toen alles gekocht en ben met de 500L tot aan het dak aan toe gevuld naar huis gereden. Dat interieur zit sindsdien in mijn 575.

Mijn tic om naar deze stoelen te blijven zoeken is daarna niet meer overgegaan. Sommige dingen zitten in je systeem. En nu, nog 5 jaar later, vond ik opnieuw een set. Een bijna nieuwe set zelfs . Door de Ferrari dealer in der tijd aan een klant verkocht die ze toch te hard vond. De dealer heeft ze terug genomen en daar hebben ze al die tijd gestaan. En toen kwam van Dalen voorbij. En die heeft wat met 575 Carbon stoelen..

Dit zijn de 'large' stoelen. Deze set is geleverd in de 575M, de 575 Superamerica en de F430 en de F430 Spider. Ze zijn in superstaat. Ga ze maar eens zoeken...

Kopen?

Neem contact met ons op: 0226-741741

Kopen
No items found.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Openingstijden

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 17:00 uur

09:00 tot 13:00 uur

Formulier

Grazie mille,
We nemen contact op na de siesta!
Oops! Something went wrong while submitting the form.